5 konkreta tips för att lyckas med din anställningsintervju

En anställningsintervju är en viktig del i processen att hitta rätt jobb. Det är där du får chansen att visa vad du kan och varför du är lämplig för jobbet. Men många upplever också det som ett stressigt moment. För att hjälpa dig att förbereda dig och få det jobb du vill ha, så kommer här 5 konkreta tips för att lyckas med din anställningsintervju.

Förstå vad arbetsgivaren letar efter

Förstå vad arbetsgivaren letar efter i en kandidat och sätt dig i deras ställe. Tänk på vilka kvalifikationer, erfarenheter och personligheter som är viktiga för jobbet och försök visa att du har dem. Var specifik med exempel från tidigare jobb eller projekt som visar att du har de egenskaperna. Det är också bra att läsa igenom annonsen för jobbet igen och se om du uppfyller kraven så att du kan förbereda dig på det.

Förbered dig ordentligt

Sätt dig in i företaget, deras produkter, tjänster och branschen. Läs deras hemsida, sociala mediekanaler och pressmeddelanden. Förstå deras mål och utmaningar och tänk på hur du kan bidra till att lösa dem. Förbered frågor du vill ställa till intervjuaren. Det visar att du är intresserad och engagerad. Det är också viktigt att förbereda dig på vanliga frågor som brukar ställas under en anställningsintervju, såsom "Berätta om dig själv", "Varför ska vi anställa dig?" och "Vad är dina styrkor och svagheter?"

Var dig själv

Var ärlig och var dig själv under intervjun. Arbetsgivaren vill veta vem du är och om du passar in i deras team och kultur. Var även öppen för feedback och var inte rädd för att erkänna dina svaga sidor, men visa också hur du planerar att förbättra dem. Var beredd att prata om dina tidigare erfarenheter och hur de har förberedt dig för det här jobbet.

Hitta ditt nästa jobb

Registrera dig och få jobbuppdateringar skräddarsydda för just dig.

Visa entusiasm

Arbetsgivaren vill veta att du är intresserad och engagerad i jobbet. Visa entusiasm för det du gör och för företaget. Var positiv och visa hur du kan bidra till att skapa resultat och utveckla företaget. Det är också viktigt att visa att du är lärande och vill utvecklas inom företaget.

Lycka till!

Följ dessa tips och du kommer att vara väl förberedd för din anställningsintervju. Kom ihåg att vara ärlig, förberedd och entusiastisk. Och glöm inte, du har redan tagit dig hit genom att skicka in din ansökan och blivit inbjuden till intervju, nu är det bara att visa arbetsgivaren varför just du är rätt person för jobbet.

Förbered dig ytterligare, läs TNGs artikel om hur man lyckas på anställningsintervjun genom att följa denna länk.